Met kunstnagels heb je in 1 behandeling direct mooie lange nagels en als er eentje breekt kun je deze altijd repareren zodat je altijd mooie nagels hebt.

Helaas heeft men nog steeds het beeld dat kunstnagels alleen maar lang, dik of onnatuurlijk eruit zien. Dit is dus een fabeltje: kunstnagels kunnen kort of lang gemaakt worden; ze hoeven zeker niet dik te zijn en kunnen heel natuurlijk gemaakt worden.

Kunstnagels zijn daarnaast ook niet slecht voor de natuurlijke nagel: de natuurlijke nagel groeit namelijk gewoon door en als de kunstnagel professioneel wordt nabehandeld of wordt verwijderd dan ontstaan er ook geen beschadigingen van de eigen nagel.

Een andere fabel is dat u tussendoor zou moeten stoppen met kunstnagels om uw eigen nagels lucht te geven. Uw nagel heeft geen lucht nodig, de groei komt vanuit de nagelriemen!

Acrylnagels worden gemaakt met een poeder dat met vloeistof wordt gemengd. Hierdoor ontstaat een chemische reactie waardoor de acrylpoeder een kneedbaar bolletje wordt.

Dit product wordt met een penseel op de nagel aangebracht. De acryl wordt hard in enkele seconden.
De acrylnagels worden in vorm gevijld en kunnen op verchillende manieren worden afgewerkt.

Uw eigen, natuurlijke nagels kunnen worden verstevigd door een laagje acryl, of uw nagels kunnen worden verlengd d.m.v. tips of sjablonen.
Een tip wordt aangebracht halverwege de nagel om de gewenste lengte te bepalen. Bij de sjabloon-techniek wordt een sjabloon tegen de nagel aangezet en de acryl komt dan direct op de eigen nagel en het sjabloon waarmee de nagel verlengt kan worden. Elke gewenste vorm is mogelijk.

Acrylnagels verwijderen is geen probleem, mits u ze vakkundig laat verwijderen, zonder dat uw eigen natuurlijke nagels beschadigen.
Na 3 of 4 weken, afhankelijk van de groei van uw eigen nagels moeten acrylnagels weer worden na-behandeld (refill).
Bij de refill wordt 95% van het oude product weg gevijld en wordt de nagel opnieuw opgebouwd en afgewerkt zoals u wenst.